HemOm föreningenOm boendetOm Röda bergenKontaktuppgifterNyheterKalenderStämma -21SökLogga in
Sopor
För hushållssopor har föreningen två soprum, ett på Falugatan 14 och ett på Rödabergsgatan 7. I soprummen finns kärl i vilka man själv lägger sina sopor. De sopnedkast som finns på respektive gård är plomberade och inte längre i bruk. Soppåsar får inte ställas i trapphusen eller andra gemensamma utrymmen, inte ens för en kortare stund.
 
För grovsopor rekvirerar föreningen särskild container ett par gånger om året. Dessa tillfällen aviseras i nyhetsspalten på hemsidan. För annan tid på året kan grovsopor givetvis lämnas på de återvinningsstationer som Stockholms stad tillhandahåller, se länken här till höger.

Pappersåtervinning
Kärl för pappersåtervinning finns uppställda i källaren på Rödabergsgatan 7, bredvid cykelrummet. Man kommer lättast dit via källaringången till höger om porten. Kärlen töms varje vecka. Respektera att det endast är papper och wellpapp som får lämnas. Inte på några villkor får man alltså lämna glas, plast eller frigolit i kärlen. Sådant måste slängas i de kommunala återvinningsstationer som finns i närheten, t.ex. vid Solvändan. Givetvis får man inte heller lämna material på golvet vid kärlen.
Uppdaterat 2022-01-07
Utskriftsvänlig sida
Om boendet
Gemensamma anläggningar
Postutdelning
Dörrar och lås
Sophantering m.m.
Återvinningscentraler
Mobila miljöstationen
Boendeparkering
Autogiro
Ny medlem
Rutiner vid renovering
Andrahandsupplåtelse
bostadsrättsföreningen Verdandi 42 • www.verdandi42.sestyrelsen@verdandi42.se
Provided by Webforum